Ασφάλεια αυτοκινήτου – Μαύρα μαντάτα έρχονται για τα ΙΧ

2062

Άσχημα τα νέα για τους κατόχους αυτοκινήτων από την ασφαλιστική αγορά. Η ασφαλεια αυτοκινητου αναμένεται να κοστίζει περισσότερο μέσα στο επόμενο διάστημα και αυτό λόγω των μεγάλων μειώσεων που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια στα ασφάλιστρα αλλά και λόγω της αύξησης των τροχαίων.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες προωθούν τις νέες αυξήσεις, οι οποίες αναμένονται σύμφωνα με παράγοντες της Ελληνικής αγοράς να είναι κοντά στο 5%, γεγονός που θα σημάνει αύξηση για μια μέση ασφαλεια αυτοκινητου από 7 ως και 12 ευρώ το εξάμηνο  χωρίς όμως φαίνεται ότι αυτή δεν θα είναι η μόνη επιβάρυνση.

Η αύξηση στο ασφάλιστρο σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι μεγαλύτερη καθώς συνδυαστικά θα υπάρξει και μείωση στις εκπτώσεις και τις προσφορές που κάνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες και κάπως έτσι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών θα επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο.

Παράλληλα οι ασφαλιστικές προσανατολίζονται να εντάξουν στον τρόπο καθορισμού του ασφαλίστρου κάποιες σταθερές οι οποίες θα επηρεάζουν το ασφάλιστρο.

Έτσι θα παίζει ρόλο η ηλικία του οδηγού, ο τύπος του αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας, η ηλικία του οχήματος ακόμη και ο τόπος που ζει ο ιδιοκτήτης του οχήματος καθώς υπάρχουν περιοχές με αυξημένους συντελεστές τροχαίων ατυχημάτων.

Με λίγα λόγια κάτοχοι παλιών αυτοκινήτων που κατοικούν σε περιοχές με υψηλό δείκτη σε τροχαία θα πληρώνουν περισσότερα χρήματα για την ασφάλεια του αυτοκινήτου τους από άλλους που έχουν νεώτερο αυτοκίνητο και κατοικούν σε περιοχή με χαμηλό δείκτη τροχαίων ατυχημάτων.

Σας ενδιαφέρουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ