Επίδομα ενοικίου 2018: Πως θα πάρετε 210 ευρώ τον μήνα

Ποιοι δικαιούνται να πάρουν επίδομα ενοικίου 2018

Ποια είναι τα κριτήρια για το επίδομα ενοικίου 2018; Ποιοι δικαιούνται να το πάρουν! Ποια είναι τα κριτήρια για να πάρει κάποιος επίδομα ενοικίου. Ολα τα κριτήρια θα τα διαβάσετε εδώ

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης το συνολικό ποσό και τα κριτήρια για το επίδομα ενοικίου 2018.

Το ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται στα 600 εκατομμύρια ευρώ και οι δικαιούχοι θα αρχίσουν να το παραλαμβάνουν από την πρώτη ημέρα του επόμενου έτους.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ:

Επίδομα ενοικίου 2018 δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι οικογένειες που είτε πληρώνουν ενοίκιο είτε δόση δανείου πρώτης κατοικίας (εξαιρούνται όσοι συμμετέχουν στον νόμο Κατσέλη ή Σταθάκη).

Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό στα 70 ευρώ τον μήνα, ενώ για κάθε επιπλέον μέλος προσαυξάνεται κατά 35 ευρώ Για μονογονεϊκές οικογένειες και νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα (ορφανά και από τους δυο γονείς) για το πρώτο ανήλικο μέλος ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ τον μήνα.

Ανώτατο όριο είναι τα 210 ευρώ μηνιαίως Κριτήρια (και εισοδηματικά) O δικαιούχος και τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού πρέπει να διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία 5 έτη.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που πρέπει να πληρούνται για να πάρει κάποιος επίδομα ενοικίου 2018 είναι: Εισόδημα έως 8.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 4.000 για κάθε επόμενος μέλος. Ειδικά για μονογονεϊκές οικογένειες, για το πρώτο ανήλικο μέλος προσαύξηση 8.000 ευρώ.

Ανώτατο όριο εισοδήματος στα 24.000 ευρώ ετησίως. Φορολογητέα αξία ακίνητης περιουσίας έως 120.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως τα 180.000 ευρώ Ύψος καταθέσεων, τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων, έως 8.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, με προσαύξηση 4.000 για κάθε επόμενο μέλος και έως τα 24.000 ευρώ.

Οι δικαιούχοι για το επίδομα ενοικίου 2018 , αναμένεται να ενταχθούν στη ρύθμιση μέσω ηλεκτρονικών δηλώσεων που θα προκύπτουν με συμψηφισμό των στοιχείων ΤΑΧΙSnet.

Τονίζεται ότι, για ωφελούμενους που διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία, το επίδομα ενοικίου θα καταβάλλεται με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Για δανειολήπτες, το επίδομα θα καταβάλλεται στον λογαριασμό εξυπηρέτησης του δανείου.

Πηγή

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Mητέρα που ταξίδευε απο το Ηράκλειο ξέχασε το παιδί της στο πλοίο για Σαντορίνη

Δώρα Zέμπερη-ΕΚΤΑΚΤΟ: Ραγδαίες εξελίξεις! Ποιος είναι τελικά ο δολοφόνος;