8 συμβουλές οδήγησης που θα σας κάνουν απίστευτη οικονομία στα καύσιμα

Η τακτική χρήση του αυτοκινήτου συνεπάγεται σημαντικά έξοδα για καύσιμα.

Επιπλέον, υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των διανυθέντων χιλιομέτρων και της συχνότητας των υπηρεσιών συντήρησης.

Εμείς συγκεντρώσαμε 8 βασικά tips που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε όχι μόνο τα καύσιμα αλλά και το κόστος συντήρησης.

8. Μην τοποθετείτε το πεντάλ στο μέταλλο.

8 συμβουλές οδήγησης που θα σας γλιτώσουν από χρήματα για καύσιμα - Εικόνα 2

Βλέπουμε πολλούς οδηγούς στους δρόμους που αγαπούν να επιταχύνουν απότομα. Αλλά στη σχολή οδήγησης, μας είπαν ότι η επιτάχυνση και η πέδηση πρέπει να γίνονται ομαλά, επειδή εγγυώνται μειωμένη κατανάλωση καυσίμου. Όταν επιταχύνετε απότομα, το αυτοκίνητο σας καταναλώνει περισσότερη ενέργεια, έτσι αυξάνεται και η κατανάλωση καυσίμου.

7. Ακολουθείτε τα όρια ταχύτητας στην εθνική οδό.

8 συμβουλές οδήγησης που θα σας γλιτώσουν από χρήματα για καύσιμα - Εικόνα 3

Το όχημα σας θα καταναλώνει πολύ λιγότερα καύσιμα εάν ακολουθείτε τα όρια ταχύτητας και χρησιμοποιείτε το σύστημα ελέγχου ταχύτητας ταξιδιού αντί να επιταχύνετε σε κάθε ανοιχτό τμήμα του δρόμου. Για να αντιμετωπίσετε την αντίσταση του ανέμου, το αυτοκίνητο σας πρέπει να αυξήσει την ταχύτητα του κινητήρα, αυξάνοντας την κατανάλωση καυσίμου.

6. Κάντε τα σέρβις στην ώρα τους.

8 συμβουλές οδήγησης που θα σας γλιτώσουν από χρήματα για καύσιμα - Εικόνα 4

Το φίλτρο λαδιού και τα λάδια πρέπει να αλλάζονται κάθε 4.500 μίλια. Επίσης, μην ξεχάσετε να αντικαταστήσετε και το φίλτρο αέρα. Για να αποφύγετε πρόσθετα έξοδα, κάντε το εγκαίρως. Διαφορετικά, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του κινητήρα, και αυτό το είδος επισκευής είναι πολύ ακριβό.

5. Απενεργοποιήστε τον κλιματισμό.

8 συμβουλές οδήγησης που θα σας γλιτώσουν από χρήματα για καύσιμα - Εικόνα 5

Σε αυτή την περίπτωση, ο καθένας πρέπει να αποφασίσει για τον εαυτό του ποιο είναι πιο σημαντικό: η άνεση ή η οικονομία καυσίμου; Με το κλιματιστικό ενεργοποιημένο, η κατανάλωση καυσίμου αυξάνεται κατά μέσο όρο κατά 15%.

4. Κάντε τη διαδρομή αποδοτική από άποψη κόστους.

8 συμβουλές οδήγησης που θα σας γλιτώσουν από χρήματα για καύσιμα - Εικόνα 6

Εάν σχεδιάζετε αποτελεσματικά τη διαδρομή σας, θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα από τα καύσιμα, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες. Ένας ψυχρός κινητήρας καταναλώνει περισσότερο καύσιμο για τα πρώτα 5 μίλια περίπου. Προσπαθήστε να συνδυάσετε όλα τα καθημερινά σας θελήματα σε μία μεγάλη διαδρομή, ώστε να μην θερμαίνετε τον κινητήρα μερικές φορές την ημέρα.

3. Μην οδηγείτε όταν βρέχει.

8 συμβουλές οδήγησης που θα σας γλιτώσουν από χρήματα για καύσιμα - Εικόνα 7

Όταν βρέχει, υπάρχει υψηλός κίνδυνος ατυχήματος. Αλλά εκτός από αυτό, η κατανάλωση καυσίμων επίσης αυξάνεται. Στις ξηρές ημέρες, το όχημα καταναλώνει πολλή ενέργεια όταν επιταχύνει για να αντιμετωπίσει την αντίσταση του ανέμου. Σε βροχερές ημέρες, η αντίσταση του νερού στο δρόμο είναι ακόμη μεγαλύτερη.

2. Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών σας.

8 συμβουλές οδήγησης που θα σας γλιτώσουν από χρήματα για καύσιμα - Εικόνα 8

Πρώτα απ ‘όλα, τα σωστά φουσκωμένα ελαστικά παρέχουν μια βέλτιστη διαδρομή πέδησης. Δεύτερον, εάν τα ελαστικά έχουν ξεφουσκώσει κατά τουλάχιστον 0,1 atm, μπορεί να αυξηθεί η κατανάλωση καυσίμου κατά 2-3%.

1. Αφαιρέστε το περιττό βάρος.

8 συμβουλές οδήγησης που θα σας γλιτώσουν από χρήματα για καύσιμα - Εικόνα 9

Μερικοί οδηγοί προτιμούν να μεταφέρουν τα πάντα μέσα στο αυτοκίνητο τους, ανεξάρτητα από το αν τα χρειάζονται ή όχι. Είναι καλύτερο να εκφορτώσετε τον κορμό και να κρατήσετε μόνο τα απαραίτητα πράγματα, όπως εφεδρικό τροχό, γρύλο ελαστικών και κλειδιά καπακιού. Όσο περισσότερο βάρος μεταφέρετε στο όχημα σας, τόσο περισσότερα καύσιμα καταναλώνει.

via

Διαβάστε την συνέχεια εδώ
Γιώργος Παππάς

Γράφτηκε απο Γιώργος Παππάς

Ο μικρός μας Γιώργος. Ακόμα μαθαίνει να φτιάχνει καλούς καφέδες με προοπτική να γίνει κάποια στιγμής Αρχισυντάκτης ......... στο πολύ βαθύ μέλλον...