Το απόλυτο κόλπο για να καθαρίσετε τον πάγο από το παρμπρίζ – ΒΙΝΤΕΟ

Τον χειμώνα ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε το πρωί καθώς φεύγουμε για τη δουλειά είναι ο πάγος που σχηματίζεται στο παρμπρίζ εξαιτίας της υγρασίας ή του χιονιού.

Ο πάγος στο παρμπρίζ μειώνει την ορατότητα του οδηγού κι έτσι αναγκαζόμαστε να χάνουμε πολύ ώρα έως ότου ζεστάνουμε αρκετά το γυαλί εσωτερικά με το καλοριφέρ του αυτοκινήτου, για να λύσουμε το πρόβλημα.

Ο μετεωρολόγος Ken Weathers (ναι, λέει τον καιρό και το όνομά του είναι… Weathers!) εργάζεται στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WATE 6 του Τενεσί και υποστηρίζει ότι έχει την λύση.

Όπως λέει, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναμίξετε νερό και οινόπνευμα εντριβής σε ίσες ποσότητες. Το διάλυμα που θα προκύψει βάλτε το σε ένα δοχείο και ψεκάστε το πάνω στο παγωμένο παρμπρίζ.

Όπως λέει ο Weathers, το κόλπο αυτό πετυχαίνει λόγω του ιδιαίτερα χαμηλού σημείου πήξης της ισοπροπυλικής αλκοόλης που είναι στους -89°C.

Δείτε το βίντεο:

via

Διαβάστε την συνέχεια εδώ
Γιώργος Παππάς

Γράφτηκε απο Γιώργος Παππάς

Ο μικρός μας Γιώργος. Ακόμα μαθαίνει να φτιάχνει καλούς καφέδες με προοπτική να γίνει κάποια στιγμής Αρχισυντάκτης ......... στο πολύ βαθύ μέλλον...