Έβαψε τα πρόβατα μπλε στο Ρέθυμνο Κρήτης και ανέβασε φωτογραφία στο Ιnstagram

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδεικνύεται ότι γίνονται συχνά το μέσο για να ενημερωνόμαστε για το τι συμβαίνει στα ζώα στη χώρα μας. Έτσι και αυτή τη φορά μέσω Instagram πληροφορηθήκαμε ότι ένας βοσκός στο Ρέθυμνο της Κρήτης (δεν διευκρινίζεται αν τα ζώα βρίσκονται στο χωριό Λιβάδια ή στα Απλαδιανά) έβαψε τα πρόβατα του μπλε, είτε για να μην του τα κλέψουν, είτε για να τα ξεχωρίζει από άλλα κοπάδια.

Ένας νεαρός άνδρας – στον οποίο ενδεχομένως και να ανήκουν τα ζώα – δημοσίευσε στις 14 Ιουλίου τη συγκεκριμένη φωτογραφία στο Instagram ζητώντας από τους χρήστες να του απαντήσουν μ’ ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ αν τους αρέσει το θέαμα από τα «στρουμφάκια».

Φυσικά λόγω αντιδράσεων αναγκάστηκε να διαγράψει τη φωτογραφία καθώς πολλοί του απάντησαν επισημαίνοντας ότι αυτό είναι κακομεταχείριση, ότι το χρώμα σήμανσης – μαρκαρίσματος χρησιμοποιείται μόνο σ’ ένα μικρό μέρος του τριχώματος των αιγοπροβάτων, και πως αν το βάψιμο, και μάλιστα σε τέτοια έκταση, δεν έγινε με το κατάλληλο προϊόν τότε αυτό είναι επιβλαβές για τα ζώα και το δέρμα τους…

Όπως πολλές φορές έχουμε πει οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τα ζώα τα οποία εκμεταλλεύονται ως περιουσιακό στοιχείο και το βάψιμο είναι μια από τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για να κάνουν κάθε φορά ό,τι τους βολεύει.

Τα ζώα δεν είναι αντικείμενα για να τα βάφουμε…

Η βαφή ζώων κάθε είδους ακόμα και με κατάλληλα χρωμοσαμπουάν αν και δεν αντιμετωπίζεται νομικά ως μια εξόφθαλμη μορφή κακοποίησης είναι κάτι τελείως αχρείαστο που οι άνθρωποι κάνουν στα σκυλιά (κάποιοι και στις γάτες) συνήθως για να τα «ομορφύνουν» και να τα πουλήσουν, είτε επειδή αρέσει σ’ εκείνους αφού τα αντιμετωπίζουν ως κούκλες και όχι ως έμβια όντα και προσπαθούν να τα εντάξουν στη δική τους αισθητική όποια και αν είναι αυτή.

Βρήκε σκυλάκι στα Οινόφυτα Βοιωτίας βαμμένο κόκκινο 


Toν Οκτώβριο του 2014, όπως θα δείτε εδώ, όταν είχαμε αναφερθεί σε αντίστοιχο περιστατικό με το ροζ/μωβ Κανίς δεχτήκαμε πολλά επικριτικά σχόλια και επιχειρήματα όπως «εσείς γιατί βάφετε τα μαλλιά σας;».

Ζώα βαμμένα θα βρείτε δυστυχώς πολλά στο διαδίκτυο εντός και εκτός Ελλάδος και δυστυχώς πολλοί κομμωτές σκύλων διαφημίζουν αυτές τις υπηρεσίες «φροντίδας» και «περιποίησης».

Στις φωτογραφίες που παραθέτουμε και στα σχετικά άρθρα θα βρείτε πληροφορίες για πολλά περιστατικά – στα οποία πρωταγωνιστές είναι Έλληνες – οι οποίοι έχουν βάψει ζώα για διαφορετικούς λόγους, π.χ. για να υποστηρίξουν την ποδοσφαιρική ομάδα τους, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην πολιτική των κομμάτων, γιατί θεωρούν μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης να χρησιμοποιούν ζώα ως καμβά κ.ά.

Όπως είναι ολοφάνερο όσοι δεν αντιμετωπίζουν τα ζώα, ως έμβια όντα με δικαιώματα τα χρησιμοποιούν κατά πως τους βολεύει…

Μια γάτα βαμμένη πράσινη εντοπίστηκε τον Μάιο του 2015 στην Καβάλα.

Ο καλλιτέχνης που έβαψε 54 πρόβατα στην «documenta 14» είπε ότι τα ζώα του ζήτησαν να τα βάψει! (Βίντεο)

Βαμμένα πρόβατα και σκύλος από οπαδό του Ολυμπιακού…

Μεγαλόπολη: Αεκτζής έβαψε με κίτρινη μπογιά αδέσποτο σκύλο για να μας δείξει πόσο κάφρος μπορεί να γίνει ένας οπαδός…

Κτηνοτρόφοι στο Ρέθυμνο κακοποίησαν 3 γουρουνάκια για να διαμαρτυρηθούν αποδεικνύοντας έτσι τι πραγματικά υφίστανται τα παραγωγικά ζώα 

Με σπρέι αγρότες έβαψαν πρόβατο για να διαμαρτυρηθούν!

Λέσβος: Παιδιά έβαψαν χελώνα σαν μπάλα ποδοσφαίρου & την κλωτσούσαν μέχρι να σπάσει το καβούκι της

Έκκληση για τον εντοπισμό του σκύλου που έβαψαν με σπρέι και περιφέρεται στο Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου

Γερακίνα τον Δεκέμβριο του 2012 μεταφέρθηκε για περίθαλψη στην Αλκυόνη της Πάρου καθώς βρέθηκε στη Σαντορίνη βαμμένη κόκκινη με λαδομπογιά! Απελευθερώθηκε τον Ιούλιο του 2013 αφού περίμεναν να αλλάξει το φτέρωμα της για να απαλλαγεί από τη μπογιά.

πηγη

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Χάσκι κατέρρευσε όταν το παράτησαν κλειδωμένο σε ένα καυτό αμάξι για 2 ώρες

Τι απαντάει η γκρούμερ που από λάθος της σκύλος κρεμάστηκε στην Κτηνιατρική Κλινική «Κυανούς Σταυρός»